Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IBK Tygriket 99 A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
IBK Tygriket 99
Innebandy
A-lag Herrar

Match

IBK Tygriket 99

5 - 1
ArenaHallen
23 oktober 2010
15:00

IBF Göteborg

Referat

Referat: IBK Tygriket 99 - IBF Göteborg

Den feta damen sjöng och det lät alldeles ljuvligt…
Hennes spröda stämma påminde i mångt och mycket om ett gäng adrenalinstinna och segerrusiga testosteronstrupar som fullkomligt vrålade ut i ett stolt segerrus. Ljuvare toner gick inte att uppbringa en dag som denna.

* * *

Tygriket övergav Ladans gemytliga innandöme till förmån för Arenahallens rymligare och tillika opersonligare dito. Stadsborna från rikets framsida sörjde säkerligen inte över detta då de slapp ge sig in i den snåriga urskogen och sedan halka runt på den såphala mattan i Ladan. På förhand kunde man ställa sig en aning frågades till detta beslut då fördelen av hemmaplan jämnades ut avsevärt i och med detta. Att bjuda serieledarna på en sådan passning kan ju kännas som ett väl generöst tilltag. Men nu är ju inte verkligheten lika förutsägbar i praktiken som den kan vara i teorin, och med perspektiv på tillvaron är det nog ingen som ångrar att man bytte hemvist för en dag.

* * *

Den gamle finske tränarprofilen Timo Lahtinen myntade en gång uttrycket ”äckligt disciplinerat” då han ombads beskriva sin spelidé för en frågvis reporter. Hade den gode Lahtinen bevittnat Tygrikets insatts i matchen mot Göteborg hade han med stor sannolikhet lutat sig tillbaka och njutit av den perfektionism i försvarsarbetets ädla konst som han just beskådat. För även en defensiv insats av hög kvalité kan ge rysningar för den som förstår sig på att uppskatta sådant.

* * *

Nu var det inte enbart så enkelt som att Tygriket seger kom sig av en gedigen insats i sitt försvarsarbete. Inte heller det faktum att Sälen i buren visade vilken ruggigt hög högsta nivå han besitter, kan anses vara den avgörande punkten som skilde de båda lagen åt. Även anfallsmässigt rörde hemmalaget runt ordentligt i göteborgarnas zon när tillfälle gavs. Dessutom visade man upp en betydligt hetare vilja än sina kombattanter vilket resulterade i vunna närkamper in absurdum. Tygriket ville, vågade och kunde betydligt mer denna eftermiddag och segern var såväl rättmätig som odiskutabel.

* * *

Göteborg anlitade Marks Limousine för transport till Arenan. Inte lätt att hitta ute på landsbyggde för vilsna stadsbor, så därför gjorde de klokt i att ta in beprövad expertis.

* * *

Belackare kan givetvis påtala att IBF saknade sin, och kanske även seriens, bästa spelare i Rikard Alexandersson. Visst var detta självklart ett stort avbräck men samtidigt gör ingen enskild spelare ett lag. Dessutom skall givetvis ett lag med Allsvenska ambitioner kunna fylla även en sådan lucka.

* * *


Tygriket har mönstrat fullt manskap vid två tillfällen hittills under säsongen. Förutom sagda match mot Göteborg gällde samma förutsättningar i premiären mot Westervik. Hur det har gått i dessa båda matcher?...

* * *

Kanske hade göteborgarna hoppats att SSL-lånet Jacob Grauers, från Pixbo Wallenstam, skulle kliva fram och fylla luckan efter nämnde Alexandersson. Men omställningen till det höga tempot i ettan gick uppenbarligen inte helt klanderfritt. Han blev på ett brutalt sätt varse att Tygrikets stenhårda försvarsbjässar är rena mardrömmen att möta i jämförelse med välkammade finsnickrare i lag som Storvreta eller Dalen.

* * *

Sa någon ironi?

* * *

Alexanderssons frånvaro berodde för övrigt på att denne skrev högskoleprovet denna dag. Sådana frånfall behöver inte ledarstaben i Tygriket bekymra sig över då den intellektuella nivån bland lagets ynglingar föga överskrider en samling amöbors. Inget ont som inte har något gott med sig.

* * *

I mitten av den andra perioden fick gästerna chansen att spela med fem utespelare mot tre i nästan två minuter. Men inte ens detta handicap hjälpte för att ta sig in i matchen och skaka hemmalaget. Faktum var att Tygriket skapade den hetaste chansen då Olle ryckte (!) sig förbi sin försvarare och sedan blev rejält upphakad i skottögonblicket. Med tanke på de två relativt hårt bedömda utvisningarna som föregick hade ett frislag inte varit för mycket begärt i det läget. Samtidigt är Olle vida känd för sin något ”italienska” spelstil, så domarduon är ursäktad för denna gång.

* * *

He-Man fick den stora äran att sätta in nådastöten med några fåtal minuter kvar av matchen. Nästan så att man kan tycka det är lite elakt att strö salt i såren och sparka på någon som redan ligger ner på det viset. För höjden av förödmjukelse måste ju vara att behöva vittja nätet från en boll som placerats dit av det lilla muskelpaketet, då den lille gossens målproduktion är i paritet med den frekvens som Helleys komet uppenbarar sig på himlavalvet.

* * *

Tårta efter matchen är en tradition som bör bevaras.

* * *

Matchfakta:
IBK Tygriket 99 – IBF Göteborg 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)

1-0 Mikael Laurén (Kristoffer Arvidsson)
1-1
2-1 Fredrik Johansson (Björn Andersson)
3-1 Mikael Laurén (Kristoffer Arvidsson)
4-1 Andreas Ljunggren (Björn Andersson)
5-1 Jonathan Johansson

Skott: 28 – 27
Publik: 200
Utv: TT99 4x2, IBFG 2x2
Domare: Jonas Hansson & Andreas Johansson

Hôven

*** Sälen
** Puh
* He-Man

Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Björn Andersson 1 0 2 0 2
Kristoffer Arvidsson 1 0 2 0 2
Andreas Ljunggren 1 1 0 0 1
Fredrik Johansson 1 1 0 2 1
Jonathan Johansson 1 1 0 4 1
Adam Myrman 1 0 0 0 0
Daniel Gripestam 1 0 0 2 0
Jesper Sunnerås 1 0 0 0 0
Oscar Nilsson 1 0 0 0 0
Peter Jonsson 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng

Andra möten i serien

lör 12 feb 2011, 14:30 IBF Göteborg - IBK Tygriket 99 12 - 2